naar home

werken in de gehandicaptenzorg
#bijzonderwerk

#bijzonderwerk is een initiatief van ZorgpleinNoord

De campagne #bijzonderwerk wil belangstellenden informeren over de mogelijkheden van werken in de gehandicaptenzorg in Noord-Nederland. Op de website www.bijzonderwerk.nl en de bijhorende Facebookpagina vind je een overzicht van activiteiten en vacatures en vertellen medewerkers uit de gehandicaptenzorg wat het voor hen #bijzonderwerk maakt.

Voor meer informatie over deze campagne kun je terecht bij:

ZorgpleinNoord
www.zorgpleinnoord.nl

Voor meer informatie over vacatures in de gehandicaptenzorg verwijzen we je graag naar het vacatureoverzicht van ZorgpleinNoord en naar de deelnemende partners.

Onze partners

In de campagne #bijzonderwerk werkt ZorgpleinNoord samen met:

Stichting De Trans | Gehandicaptenzorg en -begeleiding

De Trans biedt zorg en diensten aan mensen met een verstandelijke beperking en aan mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Dit kan op allerlei vlakken: van intensieve zorg tot ondersteuning thuis en van logeerzorg tot dagbesteding. Onze visie? Cliënten moeten zo veel mogelijk hun eigen keuzes kunnen maken. Ons uitgangspunt is dan ook: wat wil en kan de cliënt? De Trans begeleidt ruim 1300 cliënten. Ongeveer duizend medewerkers zetten zich dagelijks in om de zorg en begeleiding voor cliënten zo goed mogelijk te organiseren.

www.detrans.nl

De Zijlen

Een vertrouwd thuis, persoonlijke aandacht en boeiend werk. Wie wil dat niet? De Zijlen biedt dit aan circa 1400 mensen van jong tot oud, met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. Wij vinden dat alle mensen met of zonder beperking van betekenis zijn. Zo halen mensen met een verstandelijke beperking betekenis uit hun werk en draaien mee in de maatschappij. We helpen mensen daarbij. In de provincie Groningen bieden we het allemaal: wonen, kinderdagcentrum, ambulante begeleiding, gezinsondersteuning, werk en dagbesteding.

www.dezijlen.nl

Nieuw Woelwijck

Nieuw Woelwijck is een dorp waar 400 mensen met een verstandelijke handicap wonen. Het dorp bestaat uit 45 woongroepen, winkeltjes, een restaurant, een theaterzaal, een werkhuis en diverse andere algemene gebruiksruimten. In een bewust aangepaste omgeving leven de bewoners van Nieuw Woelwijck een zo ‘gewoon’ mogelijk bestaan. Nieuw Woelwijck ligt in de plaats Sappemeer, zo’n 15 km ten oosten van de stad Groningen.

www.nieuwwoelwijck.nl

NOVO

In de provincie Groningen kom je NOVO op meer dan 80 locaties tegen. NOVO is daarom altijd dichtbij. Kinderen, jongeren, gezinnen en volwassenen kunnen bij NOVO verschillende vormen van ondersteuning, begeleiding en behandeling krijgen. Daarbij is het uitgangspunt dat zij de regie over hun eigen leven voeren. Een leven dat past bij de mogelijkheden, wensen en ambities van de individuele cliënt. Cliënten en hun vertegenwoordigers denken en beslissen mee over de juiste begeleiding en behandeling. Zorg op maat noemen we dat.

Novo en PromensCare (zie hieronder) hebben hun krachten gebundeld in een partnerschap; Cosis, kracht van samen.

www.novo.nl

Promens Care

Zelfstandig, goed leven. Promens Care biedt ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een beperking, en is er ook voor mensen die gebruik maken van de maatschappelijke opvang. Met circa 2000 professionele medewerkers begeleiden wij ruim 3000 cliënten in meer dan honderd kleinschalig opgezette woon-, werk- en dagbestedingsaccommodaties in de provincies Groningen en Drenthe, altijd dicht bij huis en middenin de samenleving.

Promens Care en NOVO (zie hierboven) hebben hun krachten gebundeld in een partnerschap; Cosis, kracht van samen.

www.promens-care.nl

Vanboeijen

Alle mensen met een handicap een Goed leven. En alle medewerkers Mooi werk. Daar gaan we voor bij Vanboeijen. Wij bieden in Drenthe en daarbuiten zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke handicap. Daarbij gaan we uit van wat iemand kan en wil, samen met ouders, met begeleiders, met elkaar.

www.vanboeijen.nl


Solliciteer direct op een baan in de gehandicaptenzorg!

naar home bekijk alle vacatures bekijk werk-leertrajecten