naar home

werken in de gehandicaptenzorg
#bijzonderwerk

Issaga Diallo

begeleider op woonvorm het Koetshuis van de Zijlen

Issaga Diallo werkt als begeleider op woonvorm het Koetshuis van de Zijlen. Samen met z’n collega begeleidt hij vier cliënten met ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’.

‘Ik heb een cliënt, ik noem hem altijd Simba, die erg tegendraads was toen bij ons kwam. Hij ging z’n eigen gang en we kregen maar geen vat op hem. Tot we hem een zinvolle dagbesteding gaven, een eigen rol. Simba brengt sindsdien de interne post rond, brengt vuilnis naar de container en bezorgt pakketjes op andere locaties. Hij voelt zich enorm verantwoordelijk, is trots op wat hij doet. Voor ons een klein stapje, maar voor Simba maakt het een wereld van verschil. En we krijgen hem hierdoor weer mee in het dagprogramma.

          Je mag best weten dat ik, sinds ik hier werk, al aan mijn twaalfde bril toe ben. Cliënten zoals Simba kunnen soms heftig reageren. Het is door hun beperking dat ze mij niet kunnen vertellen wat ze willen en wat ze nodig hebben. Dat levert soms spanning en frustratie op. Ik kijk daarom niet naar hun manier van uiten, maar probeer altijd uit te vinden welke vraag daarachter schuilgaat.

De mensen in het Koetshuis hebben net zoals anderen liefde en aandacht nodig. Mensen bij wie ze zich vertrouwd voelen. Ik ben heel dankbaar dat ik dit voor hen kan betekenen. En ja, dat is soms zwaar, maar tegelijkertijd ook zo ontzettend mooi. Het moment dat een cliënt naast je komt zitten, een glimlach die je krijgt: dan voel je hoe belangrijk je bent in het leven van deze mensen. Daar kan geen kapotte bril tegenop…’

‘Voor ons een klein stapje, voor Simba een wereld van verschil’

– Issaga Diallo, begeleider op woonvorm het Koetshuis van de Zijlen

Solliciteer direct op een baan in de gehandicaptenzorg!

naar home bekijk alle vacatures bekijk werk-leertrajecten