naar home

werken in de gehandicaptenzorg
#bijzonderwerk

Werk je nu in een andere zorgsector?
De gehandicaptenzorg haalt het beste uit je!

Je hebt werkervaring in de zorg, maar denkt erover om je talenten in een andere zorgsector te gaan inzetten. Bijvoorbeeld omdat je minder wilt verzorgen en meer wilt begeleiden. Of omdat je een intensievere band wilt opbouwen met cliënten en echt het verschil wilt maken. Of je hebt een andere, goede reden. Wat je motivatie ook is, je bent van harte welkom in de gehandicaptenzorg!

Persoonlijkheid net zo belangrijk als kennis

Kies je voor een overstap naar de gehandicaptenzorg, dan kies je ervoor om het beste uit jezelf te willen halen. Je wordt een belangrijk onderdeel in het leven van iemand met complex gedrag. Waarbij het niet alleen om verzorgen gaat, maar juist veel meer om begeleiden en coachen. Elke dag is daarbij anders, met zijn eigen uitdagingen. Hoe reageert de cliënt vandaag? Welke vraag zit er achter zijn gedrag?

Gedrag dat je moet leren lezen en waarbij je niet altijd kunt terugvallen op kennis en methodieken, maar vaak vooral bent aangewezen op je eigen persoonlijkheid. Hoe reageer jij op de cliënt? Je leert dus niet alleen veel over onze cliënten, je gaat ook met regelmaat de dialoog aan met jezelf. Je leert jezelf dus beter kennen.

Maak onze sector sterker met jouw kennis en ervaring!

In de gehandicaptenzorg zijn we voortdurend aan het ontwikkelen. We maken daarom graag gebruik van de ervaringen en inzichten die jij hebt opgedaan in andere zorgsectoren. We leren graag van je. En als je wilt, kun je ook worden ingezet in de begeleiding van starters in de zorg.

Je neemt de nodige kennis en ervaring uit andere zorgsectoren mee, maar uiteraard heeft de gehandicaptenzorg ook zijn eigen kennis en dynamiek. Die leer je tijdens het werk en door aanvullende opleidingen en trainingen die wij je aanbieden.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures, lees meer over onze organisaties of meld je aan voor de nieuwsbrief. We leren je graag kennen!

Solliciteer direct op een baan in de gehandicaptenzorg!

naar home bekijk alle vacatures bekijk werk-leertrajecten